Co je to glamping? 

Co je glamping? Glamping nazýváme místo, kde se příroda propojuje s luxusem. Jde o způsob, jak trávit čas v přírodě, aniž byste museli obětovat Vaše pohodlí. 

Jaký je přesný výraz slova glamping?

Slovo glamping vzniklo z anglických výrazů “glamorous” a “camping” – představuje tedy spojení krásy a kempování.

Glamping mění způsob, jakým dnes cestujeme. Trend je takový, že už nechceme obvyklou dovolenou v hotelu… Chceme objevovat, poznávat a ponořit se do místní kultury. Stále více a více chceme trávit čas v přírodě Glamping je způsob, jak být součástí těch nejúžasnějších míst po celém světě. Chcete být také součástí? A vytvořit jedinečné místo pro glamping?

Glamping je mnohem víc než jen geodetický stan

Ubytování s glampingem pomalu přibývá. Po celém světě najdete neuvěřitelné destinace, z nichž každá nabízí své vlastní jedinečné výhody. Můžete se probudit v jurtě na vrcholu hory. Bydlet v korunách stromů v domku na stromě. Užít si v glamping stanu nádherné výhledy v Rakouských alpách. 

Jaký je rozdíl mezi glampingem a campingem? 

Sepsali jsme pět hlavních rozdílů mezi kempováním a glampingem, které názorně vysvětlují rozdíl. 

Ubytování

Když jedete kempovat, obvykle to znamená sbalit si stan, postavit ho uprostřed ničeho a doufat, že se Vám nic nestane. Glamping na druhé straně znamená připravené ubytování kde je přístřešek elektřina a tekoucí voda.

Postel

Když jedete kampovat, předpokládáte spaní ve spacím pytli. V glampingu máte pohodlnou postel se skutečnou matrací a povlečením.

Loznice glamping stan

Koupelna

Při kempování většinou nepočítáte se sprchou vůbec nebo se společnou v kempu. Většina glampingových zařízení má koupelnu s tekoucí vodu ve stanu. 

Topení

Vytápění v glampingovém stanu

Udržení tepla při kempování spočívá především v oblečení. Jasně, mít dva svetry a oblečených několik vrstev je dnes moderní…  Většina glampingových ubytování zahrnuje nějaký druh vytápění, jako jsou kamna na dřevo, klimatizace atd. 

Kontakt

Ing. Barbora Hlávková

Tel: 773 750 076

Email: bara.hlavkova@gmail.com

Chcete zaslat více materiálů a ceník?
Kontaktujte nás pomocí formuláře nebo rovnou zavolejte