Jak začít s provozem glampingových kopulí?

Pokud chcete začít podnikat v oblasti glampingu, měli byste si projít několik důležitých bodů. Vytvořili jsme pro vás krátký kontrolní seznam, na který se můžete na začátku zaměřit.

Vyberte si atraktivní místo (Ne nadarmo se říká, že lokalita rozhoduje) 

První věc, kterou budete zvažovat je místo pro vaše glampingové ubytování. Vemte v úvahu několik aspektů. V první řadě to musí být místo, které lidé chtějí navštívit. Pravděpodobně vaši hosté budou hledat útěk od každodenního života. Odlehlé lokality jsou v dnešní době trendy. Vaši hosté budou vyhledávat kontakt s přírodou a jejich cílem je vyměnit umělá světla z města na světla hvězd.

Na jaké pozemky se můžete zaměřit? 

Lesy, louky, místa u vodních ploch, turisticky oblíbené destinace okraje velkých měst. 

Rozplánujte si dílčí kroky pro realizaci

Na začátku se zamyslete nad financováním a stanovte si rozpočet. Pokud neinvestujete své hotové peníze, možná budete chtít zvážit formu úvěru, nebo budete hledat společníky.

Stanovte si datum, kdy chcete svůj glamping otevřít. Bude vás to motivovat. Datum otevření by nemělo být jediným datem, které plánujete. Stanovte si milníky, které vás udrží motivované, například schůzka s projektantem, příprava dřevěné podstavy, objednání glampingových kopulí, spuštění vašeho webu, spuštění profilu na Instagramu, návrh interiéru atd.

Vyberte typ glampingu

Pokud zvolíte glampingové kupole , jejich cena bude mnohem nižší než dřevěných nebo cihlových chatek. Geodomy se také snadněji a rychleji staví.

To znamená, že můžete glamping spustit v poměrně krátké době.  Díky tomu začnete vydělávat peníze rychleji. Geodomy jsou typem ubytování, které je v dnešní době na vrcholu. Proč? Jsou levnější, ale luxusnější než jiné typy glampingových ubytování.

Stačí se podívat na rostoucí trend glamping kopulí. Všechny obchodní zprávy již uvádějí, že tento trend bude pokračovat i v roce 2023/2024. 

Získejte povolení od úřadu

Toto je pravděpodobně nejčastější otázka, se kterou se setkáváme: „Potřebuji stavební povolení k postavení glampingové kupole?“

Odpověď zní: “Záleží na okolnostech a úřadě”

Vždy byste se měli poradit s místními úřady. Vě většině případů musíte projít ohlášením stavby. Nejlepší je zkontaktovat místního projektanta aby Vám na úřadech pomohl. 

Pokud plánujete celý glampingový resort, i se zapojením sítím. Může být od Vás vyžadováno stavební povolení. Rádi Vám poskytneme dokumentaci ke kopulím pro Vašeho projektanta.

BUDETE STAVĚT GLAMPING SVÉPOMOCÍ NEBO SI NECHÁTE POSTAVIT VŠE NA KLÍČ? 

Atrakce a zábava pro hosty

Vyberte atrakce, které odpovídají lokalitě místa. Pokud se rozhodnete otevřít glampingový resort u jezera, myslete na poskytnutí kánoí, šlapadel nebo padleboardů. Pokud se jsou v okolí cyklistické trasy, možná budete chtít mít pro své hosty k dispozici kola, elektrokoloběžky, longboardy a jiné vychytávky. Vymyslete fotogenická místa u Vašeho glamping stanu. Pokud je Vaším cíle udělat v glampingu welness, dejte si záležet na výběru vířivky, sauny, chladících kádí atd. Překvapte své hosty něčím výjimečným, i proto aby se k Vám chtěli vrátit. 

Navrhněte interiér

V tomto článku jsme již řešili tipy a triky, jak navrhnout interiér v glampingové kupoli. Vybírejte správné barvy a jejich kombinace, pečlivě vybírejte detaily, nešetřete na nábytku a udržujte interiér vzdušný a prostorný. Méně je zde více, a zajistěte. 

Naplánujte si i koupelnu. Je důležité se rozhodnout, zda chcete mít koupelnový modul uvnitř kopule. Nebo zvažujete stavbu sprchy svépomocí. Ve většině případů se stejně klienti obrátí na nás. Když bude veškeré zázemí ve stanu, můžete si účtovat více peněz za noc. 

Přemýšlejte o marketingu

V první řadě si dejte záležet na kvalitním zpracování fotografií glamping stanu. Pamatujte, že vaši hosté si zarezervují pobyt na základě fotografií. Pozvěte ke spolupráci profesionálního fotografa. Použijte fotky při na rezervační portály a web vašeho resortu. Pokud budete mít jednoduchý jednostránkový web s podrobnostmi o vašem glampingu, je to vždy lepší než jen na portálech. 

Určitě se vrhněte také na sociální sítě (Instagram/Facebook tik tok). Vaši hosté se rádi podělí o své emoce a zážitky se svými přáteli a k tomu budou využívat své profily na sociálních sítích. Budete schopni oslovit široké publikum.  Nepodceňte tento potenciál propagace.

KONTAKTUJTE NÁS

Chcete se poradit s Vaším konkrétním projektem? Kontaktujte nás a vymyslíme společně řešení. 

Kontakt

Ing. Barbora Hlávková

Tel: 773 750 076

Email: bara.hlavkova@gmail.com

Chcete zaslat více materiálů a ceník?
Kontaktujte nás pomocí formuláře nebo rovnou zavolejte