Glampingové stany z Číny, aneb je to dobrá volba?

Jak si dát pozor na kvalitu stanů a co si pohlídat? Srovnáváte ceny evropských výrobců s Čínou? Cena sice může být lákavá, ale může Vás pak dohnat životnost stanu, celkové klima v něm a další věci. Víte na co se při výběru zaměřit? Poradíme Vám, jak si pohlídat kvalitu těchto trendy geodetických kopulí. 

Rám geodetické konstrukce a materiály, ze kterých je vyroben

Ověřte si tloušťku rámu, ověřte místní požadavky na zatížení větrem a sněhem. Naši technici podle Vašeho PSČ prověří klimatické podmínky a doporučí normální nebo zesílený rám konstrukce. Konstrukce rámu by měla být pozinkovaná, aby podléhala korozi. Například u moře by to mohl být problém.

glamping stan rám

Kryt glampingu 

Kryt by měl mít nejméně 10 let prokazatelnou životnost. Nechejte si předložit certifikáty nehořlavosti a životnosti. Zjistěte si tloušťku krytu a ochranu kterou poskytuje jako odolnosti proti UV záření a fungicidní povlak. V neposlední řadě pro Vás jistě bude důležitá barva krytu. 

Glamping stan ve stromech

Okna

Ověřte, si navržení oken v kopuli. Jsou-li na suchý zip nebo přivařené k vnějšímu krytu. Proč je to zásadní? Je vhodnější, když je přední okno na suchý zip a není přivařené k vnější membráně. V případě poškození předního skla bude jeho výměna snazší bez nutnosti řezání membrány. Na druhou stranu by světlík měl být součástí vnější membrány. Nejlépe k ní svařený, aby chránil například před zatékáním. Ověřte si u svého dodavatele, jak je membrána navržena a jak se vyrábí, abyste se ujistili, že kupujete vysoce kvalitní produkt. 

glamping stany

Dveře 

Dveře jsou obzvláště důležitou položkou, pokud chcete provozovat stan na pronájem.  Snažte se vyhnout řešením se zipem. Standardně jsou dodávány plastové dveře se skleněnou výplní. Je možné také dodat jen zárubně. Řekněme, že si přejete dřevěné dveře nebo dveře navržené na míru podle stylu Vašeho resortu. Do zárubní si jen namontujete Vaše dveře. 

Vnitřní izolace

Má nejen efekt vizuální ale hlavně pomáhá udržovat uvedenou vnitřní teplotu. V našem případě vesměs stačí použít izolační vložka, která umožňuje udržovat nízké teploty v létě a teplo v zimě, zhruba mezi minus 15°Celsia až plus 25°Celsia. Pokud však teploty překročí výše uvedený rozsah a drží se tak trvale (nebo pokud je vaše kopule vystavena přímému slunečnímu záření), měli byste zvážit další vrstvu izolace. My máme v nabídce Polární izolaci, která má tloušťku 4 cm, což odpovídá 13 cm polystyrenu. Je vhodná také pro úsporu tepla a v létě ochlazování.

Izolace glamping

Záruka 

Záruka je prvek, který byste si měli vždy ověřit.. Zkontrolujte, co pokrývá a jak to funguje v případě reklamace. V případě zájmu Vám můžeme poslat naše reklamační podmínky. 

V případě dotazů ohledně Vašeho konkrétního projektu nás neváhejte kontaktovat! 

Kontakt

Ing. Barbora Hlávková

Tel: 773 750 076

Email: bara.hlavkova@gmail.com

Chcete zaslat více materiálů a ceník?
Kontaktujte nás pomocí formuláře nebo rovnou zavolejte