Jak na celoroční provoz glampingové kopule? 

Pokud plánujete provozovat glampingové kopule, určitě Vás hned napadlo, zda je můžete využívat celoročně. Sepsali jsme seznam věcí, které je dobré zvážit před pořízením kopule. 

Máme v sortimentu základní příslušenství, které pomáhá dobře zvládnout zimu. 

Ta zimní atmosféra

Jen si představte –  neuvěřitelnou krajinu pokrytou sněhem a vy ji pozorujete obrovským arkýřovým oknem ve vyhřívané kopuli a popíjíte horký oblíbený nápoj. Zní to kouzelně, že? Proto je škoda, hostům neumožnit strávit pěkný čas v kopuli i přes zimu. 

Naše tradiční kempování je spojeno především s teplejším obdobím, ale kouzlo glampingu si můžete užívat po celý rok třeba i za polárním kruhem !

Jaké příslušenství je potřeba, abyste mohli provozovat glamping celoročně?

  • Izolační vložka
  • Kouřovod a kamna na dřevo
  • Solární ventilátor
  • Klimatizace
  • Podlaha

Zajímá vás, co je potřeba k tomu, aby se kopule dala používat celoročně? V tomto článku najdete základní příslušenství, které zadržuje teplo uvnitř  Glampingu a navíc dotváří design interiéru.

Izolační vložka

Izolační systém udržuje teplo uvnitř geodetické kopule v chladných dnech. Působí také rovnou jako parozábrana, která zabraňuje hromadění vlhkosti uvnitř kopule.

Výběr správného typu izolace je zásadní pro udržení tepelné pohody uvnitř kopule. Nabízíme dva typy izolací:  Standardní izolaci  a izolaci POLAR.

Standardní izolační vložka je vyrobena z bezvláknitého, nealergického a nedráždivého materiálu s plátěnou podšívkou na míru pro lepší vzhled. Prodyšná, vícefóliová izolační vrstva s popisnou podšívkou poskytuje účinnou tepelnou izolaci za každých podmínek a přitom je velmi tenká a přizpůsobivá. 

Standardní izolace se doporučuje do -15°C. Pokud jsou u Vás teploty nižší než – 15 °C můžete přidat polární izolaci. Dodatečná izolační POLÁRNÍ vrstva jde pod standardní vrstvu a pomáhá udržovat požadovanou vnitřní teplotu v chladných dnech. Tato varianta lze přirovnat k 13 cm polystyrenu! S polární izolací jsou celkově nižší tepelné ztráty. 

Primárním účelem izolace je udržet teplo, ale také zútulnit interiér. Izolaci si můžete vybrat v jedné ze  tří dostupných barev : khaki, béžová a světle šedá. Nejsvětlejším dojmem působí uvnitř prostoru světle šedá. 

Kamna dodají glampingu pravé kouzlo

Kamna

Kamna na dřevo se speciálně upraveným komínem zpříjemňují a prohřívají interiér kopule a vytvářejí jedinečnou atmosféru , kterou si můžete užívat po celý rok. Kamna mají keramickou spalovací komorou a ocelovou základovou deskou, takže žádné horké prvky nejsou příliš blízko stěny kopule a jsou izolovány od podlahy.

Komín

Pokud si přejete koupit svoje designová kamna , můžete zvolit pouze komín. Komín je dodáván v elegantní antracitové barvě, která ladí s každým odstínem izolace. Izolovaný komín je dodáván s ocelovým límcem namontovaným v jednom ze tří oken stanu . Zabraňuje nežádoucímu přenosu tepla směrem ke krytu a izoluje otvor.  

Solární ventilátor 

Solární ventilátor podporuje přirozené větrání a správnou cirkulaci vzduchu. Asistovaná cirkulace vzduchu bude hrát významnou roli v prevenci kondenzace vlhkosti a hromadění tepla uvnitř Glampingové kopule. Ventilátor se otáčí za slunečných dnů pomocí solární energie a je to vynikající volba, pokud je pro vás šetrnost k životnímu prostředí důležitá. Pokud jej potřebujete i v méně slunečných dnech, lze jej zapojit i do elektrické sítě. 

Klimatizace

Klimatizace jako zdroje vytápění, díky které můžete ve stanu udržovat stálou teplotu po celý rok. 

Podlaha do glampingové kopule

Černá PCV membrána je na míru vyrobená podlážka, která se připevňuje k obvodu glampingového stanu a zabraňuje vlhkosti a hmyzu proniknout dovnitř. PVC podlahová krytina je vhodná pro všechny podklady, jako je dřevěná podstava, betonové podklady atd. Navíc můžete rovnou na zemní PVC izolaci  položit podlahovou krytinu dle vlastního výběru (kokosový mat, koberec, dřevěné desky atd. .). Nicméně je lepší ještě podlahu zaizolovat izolační zemní deskou nebo jinou izolační vrstvou. Často klienti na izolaci dávají ještě topné rohože, které vytváří příjemné teplo od nohou. 

KONTAKTUJTE NÁS

Chcete se poradit s Vaším konkrétním projektem? Kontaktujte nás a vymyslíme společně řešení. 

Kontakt

Ing. Barbora Hlávková

Tel: 773 750 076

Email: bara.hlavkova@gmail.com

Chcete zaslat více materiálů a ceník?
Kontaktujte nás pomocí formuláře nebo rovnou zavolejte