Jak udržovat glamping house v nejlepší kondici?

Přemýšlíte jak je náročné o stan pečovat? A jak se o něj starat, tak aby Vám co nejdéle vydržel? Starost o stan není nijak náročná. 

Jak čistit stan? 

Udržujte Glamping stan bez nečistot na povrchu! I na tkanině odolné proti plísním může plíseň růst na nahromaděné špíně nebo na listech či trávě z přírody. 

Každý měsíc nebo v případě potřeby, opláchněte kryt čistou vodou. Doporučujeme, abyste to udělali za horkého slunečného dne.

Pokud je plášť glampingu špinavý, umyjte jej. Použijte jemné mýdlo a v případě potřeby lehce otřete hadříkem nebo měkkým kartáčkem.

 Nemyjte kryt glampingu žádným drsným nebo silným roztokem ani jej příliš silně nedrhněte abrazivním čističem – mohlo by dojít k poškození tkaniny.

Nedrhněte arkýřové okno – prach a špína mohou průhledný vinyl poškrábat. Pro čištění okna důkladně opláchněte a poté otřete měkkým hadříkem. 

Umístěte glamping stan dále od vinné révy a keřů, protože mnoho keřů obsahuje kyselinu, která může být škodlivá pro vaši látku.

Předejďete tomu, aby na krytu kopule stála voda nebo sníh, mohlo by to způsobit natažení PVC krytu. 

Neignorujte i malé natržení krytu. Pokud látku propíchne ostrý předmět, okamžitě ji opravte, abyste zabránili dalšímu poškození.

Pokud si kdykoli všimnete, že se na vašem rámu tvoří rez, okamžitě ošetřete ocelovým kartáčem a naneste konzervační prostředek na kov.

Přeprava stanu a zazimování

Nenechávejte kryt vlhký nebo mokrý při zabalení například v zimě nebo při přemisťování stanu.  Plíseň může růst na jakémkoli vlhkém povrchu a může trvale znečistit látku.

Vždy skladujte rám a kryt na paletě, abyste zabránili možnému poškození vlhkostí, které může vést ke korozi rámu. 

Jak pečovat o stan v závislosti na počasí?

Sníh

Pokud chcete stan umístit do hor, nebo kde hodně sněží, doporučujeme, abyste sníh odklepli dříve, než se nahromadí 15 cm. Použijte rovnou plochu, jako je konec smetáku, abyste nepropíchli zmrzlou látku. Pozor na silný sníh padající z větví stromů. Doporučujeme, abyste přes zimu s hustým sněžením nenechávali kopuli bez dozoru.

Kroupy

Glamping stan od nás nebude mít problém ustát drobné kroupy, aniž by došlo k poškození krytu. 

Extrémní vítr

Naše glampingy jsou navrženy tak, aby zvládly extrémní vítr. Pokud žijete v oblasti s extrémním větrem, je důležité řádně zajistit váš glamping k zemi. Nabízíme zemní kotvy. Pokud se očekává vítr o rychlosti nad 200 km/h, doporučujeme kryt sundat z rámu a uložit jej, dokud bouře nepomine. Navrhli jsme také speciální konstrukci do náročnějších podnebí. Podle Vašeho PSČ, dokážeme navhrnout jakou konstrukci vybrat. 

Blesk

Pokud vás znepokojují blesky, uzemněte rám kopule pomocí hromosvodu.

Je důležité uzemnit glamping, protože ,může přitahovat zbloudilé elektromagnetické frekvence, jako jsou rádiové vlny a vlny mobilních telefonů. Tato energie je mířena do Země, když je uzemněna, čímž se uvnitř stanu vytvoří „čisté“ pole bez zbloudilé elektromagnetické energie. Pokud se nacházíte v oblasti s častými blesky, možná budete potřebovat dvě zemnící tyče. Připojte drát tloušťky (č. 6 nebo č. 8), potaženého měděného drátu z jednoho ze spodních rozbočovačů k 7 stop dlouhé měděné uzemňovací tyči, zakopané vertikálně do země. Měděnou zemnící tyč si můžete zakoupit v místním železářství za méně než 1000 Kč. .

Povodně

Abyste ochránili stan před povodněmi, můžete si postavit dřevěnou podstavu vyšší. 

Extrémní zima

Použití zdroje tepla, ventilátoru nebo klimatizace k vytvoření proudění vzduchu pro cirkulaci tepla a izolace vás udrží v teple i při teplotách pod nulou. Každý stan je opatřen uzávěrem a lemováním pro odvzdušnění kamen.

Hustý déšť

Stan by neměl mít žádné problémy odolávat silnému dešti. Naše PCV membrány jsou svařeny a utěsněny tak, aby byly vodotěsné.

Kondenzace

Ke kondenzaci dochází, když se teplý vlhký vzduch setká se studeným povrchem. Riziko kondenzace proto závisí na tom, jak vlhký je vzduch a jak studený je povrch kopule. Ve stanu se studenými vnějšími stěnami, jejichž teplota klesá pod teplotu rosného bodu, je zcela normální, že dochází ke kondenzaci.

Ke kondenzaci dochází obvykle v zimě, protože kryt kopule je studený a protože okna se otevírají méně často a vlhký vzduch nemůže unikat. Vaření vody uvnitř stanu pomůže vytvořit kondenzaci.

Níže uvedená doporučení mohou pomoci zabránit tvorbě kondenzátu: 

  • Proudění vzduchu pomůže zabránit kondenzaci. Použijte solární ventilátor.
  • Větrání umožní únik vlhkého vzduchu. 
  • Použijte suché teplo.
  • V extrémních podmínkách lze použít odvlhčovač.
  • Nainstalujte odsavač par nad varnou zónu.

Prevence plísní

Aby se zabránilo plísním, udržujte glamping dobře větraný a suchý. V extrémně vlhkém klimatu, kde je plíseň problémem, použití odvlhčovače zabrání plísni. Důležité je také udržovat váš stan v čistotě. Při skladování stanu se ujistěte, že je čistý a suchý.

Kontakt

Ing. Barbora Hlávková

Tel: 773 750 076

Email: bara.hlavkova@gmail.com

Chcete zaslat více materiálů a ceník?
Kontaktujte nás pomocí formuláře nebo rovnou zavolejte