Provozování glampingových stanů jako trend

Přestože je „Glamping“ relativně nový pojem a nikdo o něm před pár lety vůbec ani nevěděl. Dnes je však v oblasti ubytování uznáván jako samostatný sektor: rostoucí. Který se jeví jako udržitelný a stále populárnější způsob, jak kempy, hotely a restaurace diverzifikují svoje portfolio hostů. Jde především o využití pozemků a oslovení mladší cílové skupiny. 

Glampingové stany

Proč je nyní nejlepší čas začít s glampingem? 

Za posledních několik let se sektor ubytování v přírodě vyprofiloval z nízkonákladového turistického odvětví až k tradičnímu, všestrannému rekreačnímu zážitku. To je částečně způsobeno i významnými změnami, ke kterým dochází v cestovním ruchu: turisté nyní hledají autentické zážitky, které si budou pamatovat celý život. Jen tak se někde ubytovat a složit hlavu už nestačí, hosté chtějí odcházet se skvělým příběhem a zážitkem o kterém si budou povídat s přáteli a rodinou… Důležitým aspektem je to, že je i v pusté přírodě kladen důraz na pohodlí a komfort. 

glampingove stany v přírodě

Věříme, že toto je jeden z důvodů, proč glamping tak rychle získává na popularitě. Není lepší způsob, vytvořit prostředí v přírodě, kde se lidé budou cítit bezpečně a přitom jako součást přírody. Přesně toto je způsob, jak lidem umožnit získat silný zážitek, na který nezapomenou. Nejlépe vše připravit tak, aby mohla vyrazit celá rodina. Být blízko přírody, mít možnost objevovat okolí, pozorovat hvězdy a sedět u grilu nebo ohně… ale přitom strávit noc v pohodlí útulného pokoje s pohodlnou postelí, koupelnou a kuchyňkou, což byste očekávali od ubytování v hotelu.  To je hlavní myšlenka glampingu. 

Rostoucí trend glampingu 

Za poslední tři roky roste zájem o glamping stany celosvětově. Meziročně se jedná o 30% růst zájmu o glamping (Téměř 40 % jen na americkém trhu). 

Čísla ukazují. že na některých evropských trzích roste ještě rychleji, např. ve Švédsku, kde byly v létě 2018 na Googlu vyhledávány fráze související s ‘Glampingem’, více než čtyřnásobné v porovnání s rokem 2016. Přední rezervační systém, který se zaměřuje jen na glampingové ubytování – GlampingHub.com má více než 35 000 glampingových ubytování po celém světě. Podle Crown&Canopy (Předních konzultantů v oblasti cestovního ruchu) byl glamping v roce 2017 označen jako nejrychleji rostoucí turistický průmysl na světě. 

Glampingové kopule v lese

Co splňují naše glampingové stany ? 

Naše glamping stany jsou připravené pro použití jako luxusní venkovní ubytování, které nabízí hotelový standard s nádechem výstřednosti. Izolace je určena pro celoroční použití v jakémkoli klimatu. Stany mohou být vybaveny kamny na dřevo, solární ventilací. Nechybí plně vybavená koupelna, kuchyně, ložnice – samostatně nebo loft. Stany dodáváme v pěti velikostech , nabízející 20 – 75 m2. S možností mít barevný interiér i exteriér. Geodomy jsou odolné, 100% udržitelné a velmi nenáročné na údržbu. Životností membrány je až 12 let, se zárukou až 5 let. 



Kontakt

Ing. Barbora Hlávková

Tel: 773 750 076

Email: bara.hlavkova@gmail.com

Chcete zaslat více materiálů a ceník?
Kontaktujte nás pomocí formuláře nebo rovnou zavolejte